Spašavanje

Prevrnuo se brod s 14.000 ovaca

Brod pod nazivom Kraljica Hind prevrnuo se u nedjelju nakon izlaska iz luke Midia, u blizini jugoistočnog grada Constante.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 11. 2019. u 16:27 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Guardian  / Spašavanje ovaca

Spasilačke službe pokušavaju spasiti tisuće ovaca zarobljenih nakon što se veliki teretni brod prevrnuo u Crnom moru kraj obale Rumunjske.

Brod pod nazivom Kraljica Hind prevrnuo se u nedjelju nakon izlaska iz luke Midia, u blizini jugoistočnog grada Constante.

Prevozio je više od 14.000 ovaca. Svi članovi posade su spašeni, piše BBC.

Operacija u kojoj su sudjelovali vojska, policija, vatrogasci, ronioci i rumunska obalska straža nastavljena je u ponedjeljak ujutro, nakon noćne pauze.

Čak šest plovila u tom području u početku je interveniralo da pomogne spasilačkim službama, javljaju rumunjski mediji.

Najmanje 32 ovce su pronađene kako plivaju u blizini broda pod zastavom Palau, a one su spašene u nedjelju, ali vjeruje se da su se mnoge udavile dok je tisuće ostalo zarobljeno.

''Već smo spasili mali broj. Plivale su u moru'', izjavila je za BBC Ana-Marija Stoica, glasnogovornica spasilačke službe u Constanti.

Članovi posade na brodu, dvadesetak sirijskih državljana, gotovo su odmah spašeni s plovila. Jedan član posade prevezen je u bolnicu, a patio je od hipotermije.

''Pao je u more, ali bio je vrlo brzo spašen'', rekla je Stoica i dodala da je ostatak posade "na sigurnom ovdje u luci".

Još nije poznato što je uzrokovalo da se brod, koji je bio na putu za Saudijsku Arabiju, prevrne. Provest će se istraga kada se zaključi operacija spašavanja preživjelih ovaca.

Kopirati
Drag cursor here to close