Iz zasjede

Pretučen sin nestalog generala Šantića

Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2016. u 17:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je željeznim šipkama pretučen Dujo Šantić, sin nestalog generala Vlade Šantića, potvrđeno je za Bljesak.info iz policije.

''Dvije mlađe, nepoznate muške osobe Šantića su sačekale u ulazu zgrade gdje živi, te su ga napale željeznim šipkama i udaljile se'', rekao je za Bljesak.info glasnogovornik PU Mostar Ljudevit Marić.

Šantić je prebačen na CUM gdje mu je pružena liječnička pomoć, nakon čega će se utvrditi stupanj njegovih ozljeda, a prema riječima Marića, Šantić je nakon napada uznemiren  i u šoku.

''Na mjestu događaja se nalazi dežurni krim operativac i krim tehničar Odjela kriminalističke policije PU Mostar koji rade očevid'', dodao je Marić.

Policijski službenici PU Mostar rade na otkrivnju i pronalaženju počinitelja ovog napada.

Kako Bljesak.info neslužbeno doznaje, dvije osobe Šantića su zaskočile iz zasjede ispred ulaza u zgradu u kojoj živi u Ulici Stjepana Radića u Mostaru.

Podsjećamo, 8. ožujka na Trgu hrvatskih velikana održan je prosvjed povodom 21. obljetnice nestanka generala HVO-a Vlade Šantića.

S obzirom na sumnje da je general ubijen tog dana 1995. godine obitelj Šantić jedino želi saznati gdje su posmrtni ostaci i dostojanstveno ga sahraniti. Nedavno je povodom obljetnice organiziran prosvjedni skup s kojeg su pozvali pravosudne institucije Bosne i Hercegovine da kazne krivce i rasvijetle sudbinu generala HVO-a.

"Ja osobno držim odgovornim generala Armije BiH Atifa Dudakovića i zapovjednika vojne policije Hamdiju Abdića Tigra, gospodare života i smrti te ratne 1995. godine u 'bihaćkom džepu'. Moj otac je te 1995. godine odveden bez suda i sudišta, po zapovjedi generala Dudakovića, iz stožera HVO-a u hotel Sedra, gdje je premlaćivan do ranih jutarnjih sati", kazao je na skupu Dujo Šantić.

Dodao je kako je zatim general Šantić odveden u zapovjedništvo vojne policije, a nakon toga u kuću punca jednoga od osumnjičenih, gdje je ubijen s četiri metka.

"Našeg oca nema, nemamo gdje zapaliti svijeću. Gospodo iz FUP-a, Tužiteljstva BiH, Županijskog suda u Bihaću, Dragane Lukaču, Gorane Salihoviću i Huseine Huzejroviću, što ste do sada učinili pored tako debelog dosjea materijalnih i fizičkih dokaza? Čemu tolika policijska i medijska farsa od istrage koja je rezultirala jednim velikim ništa?", istaknuo je Duje Šantić na prosvjedu.

Pozvao je tada Tužiteljstvo BiH da ponovno preuzme slučaj generala Šantića te da ga privede kraju, profesionalno i bez uplitanja sa strane.

Kopirati
Drag cursor here to close