Sud

Premlaćivanje u Mostaru: Policajci se izjasnili da nisu krivi

Mladić je javnosti rekao kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, policajci Jusuf Penava i Armin Vrače odveli u postaju…
Vijesti / Crna Kronika | 13. 10. 2021. u 09:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Jusuf Penava i Armin Vrače pred Općinskim sudom u Mostaru izjasnili su se da nisu krivi za premlaćivanje mladića Slavena Blaževića 10. travnja u Mostaru.

Podsjećamo, nakon emisije Slučajevi-X objavljena je snimka, koja nije prikazana u emisiji, kako policajci brutalno premlaćuju mladića pred ulazom u zgradu te ga odvode u pritvor.

Snimka policijske brutalnosti izazvala je brojne reakcija a policajci su udaljeni s posla, ali nisu suspendirani zbog toga jer ne postoji policijski ravnatelj u MUP-u HNŽ-a.

Mladić je javnosti rekao kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, policajci Jusuf Penava i Armin Vrače odveli u postaju nakon čega su ga, uz prekršajni nalog, pustili. No, tijekom noći mu je pozlio pa je primljen u bolnicu gdje su mu konstatirane ozljede.

''Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene ozlijede'', navodi se u poruci upućenoj novinarima.

Inače, policajcima se na teret stavlja kazneno djelo "Zlostavljanje u službi" po članu 182. krivičnog zakona Federacije BiH zbog čega mogu dobiti i pet godina zatvora.

''Službena osoba koja u obavljaju službe drugog zlostavlja, nanosi mu teže tjelesne ili duševne patnje, zastrašuje ga ili vrijeđa, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina'', stoji u Krivičnom zakonu.

Zbog ovog događaja, u Mostaru su održani i prosvjedi protiv policijske brutalnosti, a medijima se javilo još nekoliko osoba tvrdeći kako su i oni prošli policijsku torturu.

Kopirati
Drag cursor here to close