Tužiteljstvo HNŽ i FUP

Premlaćivanje mladića u Mostaru: Pokrenuta žurna istraga

MUP je suspendirao dvojicu policijskih djelatnika, a sam Blažević je najavio kako će ih tužiti.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 04. 2021. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Policijsko nasilje u Mostaru

''Županijsko Tužiteljstvo HNŽ-a formiralo je kazneni predmet povodom navedenog slučaja koji se dogodio dana 10. travnja 2021. i postupajući tužitelj je izdao nalog Federalnoj upravi policije da žurno postupa po istom'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije povodom snimke na kojoj se vidi kako su dvojica policijskih djelatnika pretukli mladića pred vratima zgrade. 

Po dobivanju izvješća postupajući tužitelj će odlučiti od poduzimanju mjera.

Podsjetimo, više stotina Mostaraca okupilo se u ponedjeljak popodne ispred dviju policijskih zgrada u središtu toga grada u znak prosvjeda protiv policijske brutalnosti nad mladićem koji je pretučen u subotu navečer, što su zabilježile nadzorne kamere.

Mladića Slavena Blaževića pretukla su dvojica policijskih djelatnika Jusuf Penava i Armin Vrače u središtu grada u subotu navečer.

On rekao medijima kako se ispričao policajcima što je bio vani za vrijeme policijskog sata uvedenog radi suzbijanja širenja koronavirusa. No, policajci su ga najmanje deset puta udarili u glavu, pokazuje video snimka nadzorne kamere.

MUP je suspendirao dvojicu policijskih djelatnika, a sam Blažević je najavio kako će ih tužiti.

Kopirati
Drag cursor here to close