Halil Fejzić

Preminuo viceprvak Specijalne olimpijade BiH u atletici

Telegrame sućuti obitelji Fejzić, udruženju ''Hrabro srce'' i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportske i javne ličnosti, sportske organizacije, a među prvima i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 01. 2021. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Halil Fejzić

Atletski viceprvak Specijalne olimpijade BiH za 2020. u disciplini 200 m Halil Fejzić tragično je preminuo u 24. godini.

''Još jedan tragično izgubljen život mladog sportiste. Jučer je u mjestu Repuh, kod Živinica, nesretnim slučajem životnu bitku izgubio Halil Fejzić, član udruženja "Hrabro srce" iz Tuzle, koji je samo prije tri mjeseca osvojio titulu državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atetlici u trci na 200 m'' - priopćeno je iz Specijalne olimpijade BiH.

Dženaza Halila Fejzića bit će obavljena u utorak.

Telegrame sućuti obitelji Fejzić, udruženju ''Hrabro srce'' i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportske i javne ličnosti, sportske organizacije, a među prvima i Olimpijski komitet Bosne i Heccegovine, kao i predsjednik Europske specijelne olimpijade za Europu i Eroaziju David Evangelista.

Zbog teške financijske situacije u kojoj je obitelj Fejzić, pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop Halila Fejzića. Za sve dodatne informacije moguć je kontakt na broj 065866072 – Kada Delić-Selimović (Specijalna olimpijada BiH) ili 0603018721 Zumra Bečić - Udruženje "Hrabro srce", navodi se u pripćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close