Od posljedica koronavirusa

Preminuo Miljenko Mića Lasić

Lasić je posljednjih nekoliko dana bio spojen na respirator i njegovo je zdravstveno stanje bilo jako teško
Vijesti / Crna Kronika | 08. 04. 2021. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

General Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane, Miljenko Mića Lasić preminuo je na Odjelu Covid bolnice u Splitu od posljedica zaraze koronavirusom, potvrdili su iz njegove obitelji.

Lasić je posljednjih nekoliko dana bio spojen na respirator i njegovo je zdravstveno stanje bilo jako teško. Prethodno je bio na potpori kisikom.

Po navodima obitelji, od covida-19 obolio je tijekom prošloga mjeseca te se tek nakon desetak dana kada je dobio upalu pluća, odlučio za liječnički tretman.

Miljenko Mića Lasić rođen je u mjestu Uzarići kod Širokog Brijega 1954. godine. Na početku agresije na Republiku Hrvatsku priključio se dragovoljačkim postrojbama, prenosi Hina. 

Borio se na Južnome bojištu. Zatim je sudjelovao u organiziranju hrvatskih dragovoljačkih postrojbi u BiH te ustrojavanju Hrvatskoga vijeća obrane.

U lipnju 1992. godine postao je zapovjednik obrane Mostara, a zatim Operativnog područja Mostara, a kasnije i Zbornog područja Mostar.

U akciji oslobođenja Kupresa 1994. Mića Lasić izgubio je oko. Zbog sudjelovanja u brojnim ratnim operacijama dobio je više ratnih vojnih odličja.

Prije nekoliko godina preselio se u Hrvatsku nakon što su pravosudne vlasti BiH pokrenule istragu protiv njega i niza hrvatskih časnika iz BiH. Njegovo ime spominjalo se i tijekom procesa šestorici dužnosnika Herceg Bosne.

 

Kopirati
Drag cursor here to close