Amra Prutina

Preminula mostarska glumica

Sudjelovala je u radionicama i glumila u brojnim predstavama poput "Mimar", "Ćelava pjevačica", "Antigona, suvremeni mit", "Stanica titanik" i drugih.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 07. 2021. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Preminula mostarska glumica Amra Prutina

Glumica Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) Amra Prutina iznenada je preminula u 37. godini života.

"Vijest da je sa životne scene u beskrajna prostranstva nevidljivih scena vječnosti otišla naša Amra Prutina ostavila nas je u šoku, nemamo riječi. Amra je u našem kazalištu odrastala i postizala zapažene rezultate ugrađujući sebe cijelim svojim bićem u eMTeeM, kojeg je prihvatila i zavoljela kao svoj istinski dom, a mi nju kao nekog najrođenijeg. Otišla je iznenada, u životnoj dobi kada smo od nje najviše očekivali, ali smrt je bila brža", priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

Amra Prutina rođena je 4. kolovoza 1984. godine, studirala je glumu na Odsjeku za dramsku umjetnost Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru.

Sudjelovala je u radionicama i glumila u brojnim predstavama poput "Mimar", "Ćelava pjevačica", "Antigona, suvremeni mit", "Stanica titanik" i drugih.

Dobitnica je niza nagrada među kojima i nagrade za diskretno vođenje dramsko-pedagoškog procesa koji rezultira radošću dječje igre u predstavi "Slavuj" Dječjeg dramskog studija eMTeeM-a na 10. Festivalu dječjeg teatra BiH u Gračanici. 

Kao i nagrade za glumačko ostvarenje večeri na Festivalu mladih "Patosoffiranje" Smederevo za ulogu gđe Smith u predstavi "Ćelava pjevačica" te za glumačko ostvarenje večeri na festivalu "Dani malih stvari" Trebinje za ulogu Neimara u predstavi "Mimar", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close