Prije mu pet godina zatvora

Predsjedniku Sindikata MUP-a ŽZH ponovno će se suditi zbog pronevjere u službi

Markota je od 41 vozača koji su počinili prekršaje uzimao novac u iznosima od 30 KM do 700 KM ovisno o prekršaju.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 04. 2018. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info  / Vjekoslav Markota

Županijski sud u Širokom Brijegu ukinuo je oslobađajuću presudu kojom je policijski službenik i predsjednik Sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH Vjekoslav Markota iz Posušja, zbog pronevjere u službi (Pronevjera u službi iz čl. 384 st. 1 KZ F BiH) oslobođen od optužbe, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Uvažena je žalba Županijskog tužiteljstva ŽZH te će slučaj Vjekoslava Markote biti predmet ponovnog suđenja pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu.

''Optužnicom ovog tužiteljstva Markota se tereti da je u razdoblju od 2009. do 2012. godine, na području općine Posušje vršio kontrolu prometa. Za počinjene prekršaje vozačima je izdavao prekršajne naloge koje je zadužio, a koje nakon naplaćenih kazni, kao ni novac nije razdužio.

Markota je od 41 vozača koji su počinili prekršaje uzimao novac u iznosima od 30 KM do 700 KM ovisno o prekršaju. Na taj način ukupan iznos od 2.860 KM je zadržao za sebi i za isti iznos oštetio proračun ŽZH'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Za predmetno kazneno djelo propisana je kazna zatvora do pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close