Zajedno sa prijateljem

Pravoslavni svećenik pijan pred džamijom vrijeđao vjernike

Vijesti / Crna Kronika | 24. 06. 2016. u 14:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravoslavni sveštenik i još jedan muškarac uhićeni su zbog vrijeđanja vjernika pred džamijom u banjalučkom naselju Vrbanja. Očevici tvrde da je jedan od njih imao i nož.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka su kazali da se uhićenje dogodilo 40 minuta poslije prijave te da se tužitelj izjasnio da nema elemenata kaznenog djela.

Doznaje se da su uhićeni Bojan Pačavra i Ljubiša Božić. Protiv njih će biti podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira. Prema pričama očevidaca, do incidenta je došlo oko 22.15 sati.

''Čuo sam da su došli s automobilom od sveštenika i da su se parkirali u blizini džamije. Odmah su ušli u dvorište džamije i počeli da vrijeđaju i dobacuju ružne riječi vjernicima. Susjed mi je rekao da je jedan od njih pravoslavni sveštenik, ali da ne zna da li ima parohiju'', ispričao je jedan od mještana banjalučkog naselja Vrbanje.

Kako je dodao, prisutni su se uznemirili jer se vidjelo da su obojica bili pijani te da su strahovali da nekog ne ozlijede, ističući da je policija pozvana nakon što su oni otišli.

Policajci su oko 23.00 sati pronašli i uhitili Pačavru i Božića, koji su i tada bili u veoma pijanom stanju, javio je danas BIRN-Justice Report.

Kopirati
Drag cursor here to close