Vincent Reffet

Poznati francuski kaskader poginuo za vrijeme leta jetpackom

Reffet je bio zaposlenik tvrtke Jetman Dubai, a slavu je stekao letovima jetpackom (ruksakom za letenje) iznad Dubaija i Alpa.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2020. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski avanturist i kaskader Vincent Reffet, poznat po akrobacijama koje je izvodio leteći pomoću jetpacka i karbonskih krila, poginuo je u utorak za vrijeme treninga u Dubaiju.

Reffet je bio zaposlenik tvrtke Jetman Dubai, a slavu je stekao letovima jetpackom (ruksakom za letenje) iznad Dubaija i Alpa.

Tridesetšestogodišnjak je poginuo u utorak za vrijeme treninga u Dubaiju, no pojedinosti zasad nisu poznate. Policija vodi istragu o ovom tragičnom događaju.

Video: Jetman Dubai Takeoff - 4K

Reffet je bio dijete skydivera, a tijekom karijere je izvodio brojne akrobacije, među kojima i base-jumping s Burj Khalife, najviše građevine na svijetu. Njegove akrobacije su se uvijek prenosile virtualno na društvenim mrežama.

S kolegom Fredom Fugenom s kojim je izvodio akrobacije u tandemu poznatom pod nazivom Soul Flyers, u rujnu je u odijelu s krilima preletio ravnu površinu brzinom od 270 km/h i pomoću postignute brzine i odbljeska krila vinuo se 80 metara u zrak. Zatim su Fugen i Reffet aktivirali padobrane i sigurno sletjeli na zemlju.

Vježbajući su svojedobno izveli 50 skokova na francuskome skijalištu La Clusaz, najprije na skijaškoj stazi s 15-metarskim stupovima kao oznakama, a zatim na obližnjem golf terenu skočivši iz helikoptera nakon što su usavršili kut letenja.

Video: Freestyle Wingsuit Flying Above the Dolomites | Soul Flyers

Potom su isto željeli ponoviti na obali, ovaj put blizu svjetionika Coubre u francuskoj La Tremladi, iskačući iz helikoptera jedan pored drugoga prije nego što su se vinuli u zrak zahvaljujući inovacijama u odijelima za letenje.

"U golemoj tuzi izvješćujemo o smrti pilota Jetmana pilota, Vincenta Vincea Reffeta, koji je umro jutros, 17. studenog za vrijeme treninga u Dubaiju", izvijestio je glasnogovornik Jetmana Dubai, Abdulla Binhabtoor, javlja Hina.

"Vince je bio talentiran sportaš i cijenjen član našega tima. Svoje misli i molitve upućujemo članovima njegove obitelji i svima onima koji su ga poznavali i koji su s njim surađivali."

Video: Alpha Jetman – Human Flight And Beyond 4K
Kopirati
Drag cursor here to close