Vojni zapovjednik

Poznat identitet serijskog ubojice sa Cipra

Policija je do osumnjičenika došla prateći online poruke Marry Tiburcio i one su nedvojbeno vodile do časnika Metaxasa.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2019. u 20:11 Jutarnji list

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojni zapovjednik Nikos Metaxas jučer je priznao ubojstvo pet žena i dviju djevojčica na Cipru. Policija ga je prvo sumnjičila za dva ubojstva, a 35-godišnji ih je vojnik tijekom ispitivanja priznao ukupno sedam. Vlasti sumnjaju da bi broj njegovih žrtava mogao narasti i do 30. Sve žrtve, osim jedne, bile su azijskog porijekla.

Prva dva tijela policija je pronašla 14. i 20. travnja u napuštenom oknu rudnika 20 kilometara od glavnog grada Nicosije. Radilo se o dvjema Filipinkama, 38-godišnjoj Marry Rose Tiburcio i 28-godišnjoj Arian Palanas Lozano, koje se vode kao nestale od svibnja i kolovoza 2018. godine.

Policija je do osumnjičenika došla prateći online poruke Marry Tiburcio i one su nedvojbeno vodile do časnika Metaxasa. Ubojstvo treće žrtve, također filipinskog porijekla, 31-godišnje Maricar Valdez Arquiola koja je nestala potkraj 2017. godine, osumnjičeni je prvo negirao, ali je naknadno ipak priznao nakon što je svjedok rekao da je osumnjičenik u mobitelu imao njezine fotografije i privremene dozvole za boravak.

Nakon toga Metaxas je istražitelje uputio do vojnog strelišta, udaljenog oko 14 kilometara od rudarskog okna.

Tamo je policija pronašla još jedno tijelo, zasad neidentificirano, žene nepalskog ili indijskog podrijetla, kako piše BBC.

Nakon priznanja dodatnih ubojstava krenula je intenzivna potraga i za ostalim žrtvama. Vatrogasci, policija i istražitelji sada češljaju dva jezera na jugu Nicosije u selu Mitsero uz pomoć robotske opreme kojom upravljaju u toksičnoj vodi tih jezera.

Policija tvrdi da je Metaxas sa žrtvama stupio u kontakt preko online stranice za upoznavanje, a priopćili su i kako je osumnjičeni priznao da je jednu od žrtava zadavio nakon seksa s njom.

U međuvremenu, oko tisuću ljudi okupilo se kako bi odalo počast ubijenim ženama. Zemlja je u šoku jer se radi, koliko je poznato, o prvom slučaju masovnih ubojstava na otoku Cipru.

Napadi su počeli prije tri godine, motiv još uvijek nije ustanovljen, a mediji pišu kako osumnjičeni nije izrazio nikakvo žaljenje. Glavna opozicijska stranka AKEL traži ostavku ministra pravosuđa i šefa policije zbog lošeg vođenja slučaja.

Kopirati
Drag cursor here to close