Borba

Požari u Mostaru: Gori automobil, trava i željeznički pragovi

Najviše problema vatrogascima je zadao požar u Raštanima koji su nakon višesatne borbe jutros nešto prije 6 sati stavili pod kontrolu.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 07. 2021. u 12:51 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trenutno radimo na tri lokacije, gasimo požar automobila u Željuši, na Bišću polju pokraj Vojnog mosta gori trava i nisko raslinje a pri kraju je borba sa požarom željezničkih pragova u Raštanima'', govore za Bljesak.info iz PVP Mostar.

Najviše problema vatrogascima je zadao požar u Raštanima koji su nakon višesatne borbe jutros nešto prije 6 sati stavili pod kontrolu.

''Još uvijek ono tinja, pratimo, no sad su nam prioriteti ove druge lokacije'', dodali su.

Podsjećamo, u protekla 24 sata na području Hercegovačko- neretvanske županije zabilježeno je 17 požara. Na području Mostara, u dva navrata, gorjelo je nisko raslinje u Vrapčićima i Buni. U Raštanima je gorjela trava i željeznički pragovi, a u Ulici kralja Tomislava je gorio otpad. U Čapljini je je zabilježeno pet požara, a u Konjicu dva.

Također, još uviejk je aktivan i požar na području Jablanice u čije s egašenje uključio i helikopter Oružanih snaga.

Danas je, kako su potvrdili za Bljesak.info iz Vatrogasne jedinice Jablanica, stanje nešto bolje, no postoji nekoliko čvorišta.

''Imajući u vidu da je teren u rejonu Komadinovo vrelo strm i nepristupačan potrebno je uz pomoć helikoptera djelovati na zaostala čvorišta, kako ne bi došlo do pogoršanja situacije'', navode. Na terenu su i dva vatrogasna vozila te ukupno osam vatrogasaca.

''Dug je dan pred nama, sve nam otežava i vjetar koji dodatno raspiruje vatru'', dodali su. Na području Jablanicu su zabilježena još dva požara, u rejonu Podi i iznad Donje Jablanice, koja su trenutno pod kontrolom.

Kopirati
Drag cursor here to close