Uhićen piroman

Požari u Kaliforniji: Evakuirano više od 20.000 stanovnika

Požar je progutao šumu na 77 kilometara kvadratnih protora sjeverno od grada San Diega.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 08. 2018. u 08:28 Bljesak.info
Kopirati

Najmanje 21.000 osoba evakuirana je zbog požara koji su zahvatili pojedine regije u saveznoj američkoj državi Kalifornija.

Britanski BBC objavio je kako je požar aktivan u regijama Orange Country i Lake Elsinore, te kako je požar počeo prijetiti stambenim objektima. Zbog toga je naređena evakuacija najmanje 21.000 stanovnika ove regije, prenosi agencija Anadolija.

Požar je progutao šumu na 77 kilometara četvornih prostora sjeverno od grada San Diega. Osumnjičeni za izazivanje požara Forrest Clark uhićen je i izveden pred sud.

Dužnosnici tvrde kako je uhićeni Clark namjerno izazvao požar želeći se obračuati sa susjedima s kojima je dugo vremena imao neslaganja.

Riječ je o jednom od 18 požara koliko ih je trenutno aktivno na području Kalifornije. U gašenje ovog požara uključeo je više od 600 vatrogasaca, a prema posljednjim informacija 10 posto ovog požara je stavljeno pod kontrolu.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.