Uhićeni piromani

Požari na Peloponezu, Krfu i Samosu, 700 vatrogasaca angažirano

Grčka vatrogasna služba priopćila je kako su danas uhićene dvije osobe na jugu Grčke za koje se sumnja da su podmetale požare
Vijesti / Crna Kronika | 25. 08. 2019. u 19:29 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Xinhua / Požar u Grčkoj

Deseci požara izbili su tijekom vikenda u Grčkoj, a gusti oblaci dima nadvili su se nad popularnim turističkim ljetovalištima.

Glavno tajništvo za civilnu zaštitu objavilo je u nedjelju da je zemlja pod uzbunom nakon što su se vatrogasci u subotu borili s 56 požara. Požari su izbili na poluotoku Peloponezu, otocima Krfu i Samosu i na kopnu.

Grčka vatrogasna služba priopćila je kako su danas uhićene dvije  osobe na jugu Grčke za koje se sumnja da su podmetale požare, a jedan od uhićenih je podmetanje požara učinio  tri puta, prenosi AP.

Osumnjičeni, starosti  47 i 43 godine, u subotu su na Peloponezu uhićeni u odvojenim slučajevima. Jedan od osumnjičenih  je napravio požar u subotu ujutru, dok je drugi to učinio tri puta - jedan je podmetnuo prošle nedjelje, a dva u subotu.

Vruće, suho, i vjetrovito vrijeme pomoglo je da se potaknu deseci požara širom Grčke, a vatrogasna služba je u protekla 24 sata angažirala 700 vatrogasaca.

Najozbiljniji požar na istočnom otoku Samosu sada je pod nadzorom, ali vlasti su u subotu morale evakuirati četiri hotela i kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close