Turska

Požar u zatvoru, 13 mrtvih

Vijesti / Crna Kronika | 17. 06. 2012. u 10:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zatvorenici u zatvoru na jugoistoku Turske zapalili su svoje krevete i pokrivače zbog čega je izbio požar u kojem je poginulo 13 zatvorenika, priopćile su vlasti u nedjelju.

Premijer Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je požar izbio u zatvorskoj jedinici u kojoj se nalazilo 18 zatvorenika u zatvoru u većinskom kurdskom gradu Sanliurfa.

Neki zatvorenici su krevete i posteljinu zapalili nakon sukoba u subotu navečer, javio je AP. Za sada nije poznato da li su žrtve umrle od posljedica gušenja dimom ili od opekotina. Vlasti su priopćile da je pet zatvorenika hospitalizirano zbog udisanja dima i u stabilnom su stanju. U zatvoru Sanliurfa smješteno je oko 1000 zatvorenika.

Zatvorenici u Turskoj su i ranije uzrokovali požare u znak prosvjeda protiv loših uvjeta u zatvoru. Turske vlasti navode da pobuna nije bila razlog za subotnji požar.

Prokurdski legislator, zatvoren zbog navodnih veza s odmetničkom kurdskom pobunjeničkom grupom, je zatvoren u posebnoj ćeliji koja je bila van dometa požara. Regionalni guverner Celalettin Guvenc rekao je da su pokrenuli istragu o požaru.

Kopirati
Drag cursor here to close