Oklaji

Požar progutao stolariju u Širokom Brijegu

Na terenu su svi pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Širokog Brijega s četiri vozila, a u pomoć su stigli i vatrogasci iz Gruda s jednim vozilom te dvije privatne cisterne.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 04. 2019. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U naselju Oklaji u Širokom Brijegu izbio je požar u poslovnom objektu ''Stolarija Zovko''. Požar je izbio u četvrtak oko 5:00 sati, vatra je  zahvatila cijeli objekt, a kako doznajemo s terena ozlijeđenih nema.

Foto: Bljesak.info / Požar progutao stolariju u Oklajima

Usred požara, kako javlja naš reporter, došlo je do urušavanja krova najvećeg objekta u kompleks te je vatra doslovce progutala širokobriješku stolariju. U najvećem objektu požar je još uvijek aktivan, ali pod kontrolom.

''Na terenu je deset naših pripadnika s četiri vozila, dva grudska vatrogasca s jednim vozilom i dvije privatne cisterne", izjavio je za Bljesak.info Dario Čuljak, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Širokog Brijega.

Foto: Bljesak.info / Požar progutao stolariju u Oklajima (Dario Čuljak)

Iz stolarije su na vrijeme iznesene plinske boce te zapaljivi materijal.

Neslužbeno doznajemo da je požar izbio u odjelu sušare/toplane te se munjevitom brzinom proširio na ostale objekte stolarije.

Trenutno je u ovom naselju zatvoren promet, mjesto osiguravaju pripadnici PU Široki Brijeg a na terenu je bio i širokobrijeških gradonačelnik Miro Kraljević.

Foto: Bljesak.info / Širokobriješki gradonačelnik izašao je na požarište

Podsjećamo, požar u ovoj stolariji izbio je i u siječnju 2018. godine.

Inače, stolarija Zovko osnovana je 1984. godine kada je imala tri zaposlena dok je broj radnika u posljednje vrijeme prešao 20. Stolarija je imala 1.500 četvornih metara zatvorenog prostora te 2.000 četvornih metara vanjskog prostora.

U kolovozu 2013. godine, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća,  dobili su javno priznanje Zlatna plaketa ''Grb Grada Širokog Brijega''.

Kopirati
Drag cursor here to close