Istraga

Požar na Zrću je podmetnut

U požarima nitko nije stradao, a s prostora Zrća evakuirano je deset tisuća ljudi, uglavnom posjetitelja tamošnjih klubova.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 07. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očevidom i do sad prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je do požara na Zrću u Novalji ''došlo ljudskom radnjom uslijed djelovanja otvorenog plamena ili odbacivanjem opuška'', priopćila je u srijedu ličko-senjska policija, a prenosi Hina.

Požar je nastao na plaži Caska i proširio se borovom šumom na predio Zrća pri čemu je opožareno 20 hektara šume. Riječ je o kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te će policija protiv za sada nepoznatog počinitelja podnijeti kaznenu prijavu i nastaviti s kriminalističkim istraživanjem.

U utorak i srijedu policija provodi obavijesne razgovore s mnogim očevicima, svjedocima, domaćim i stranim gostima, a danas se dodatno pretražuje i opožareno područje, rekla je Hini policijska glasnogovornica Maja Brozičević.

Policija je opovrgnula i javno izrečenu sumnju gradonačelnika Novalje Ante Dabe da su požar u reciklažnom dvorištu u Poslovnoj zoni i na Zrću povezani. Brozičević je rekla kako je očevidom utvrđeno da je požar u Poslovnoj zoni izbio (sat, dva ranije) zbog kvara na elektroinstalacijama te je isključen ''ljudski faktor''.

U požarima nitko nije stradao, a s prostora Zrća evakuirano je deset tisuća ljudi, uglavnom posjetitelja tamošnjih klubova.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close