Borba s vatrom

Požar kod Konjica bukti, stigla pomoć iz zraka

"Požar se proširio i na jako je nepristupačnom i opasnom terenu. Na sreću u blizini nema naseljenih mjesta'', rekli su iz PVP Konjic.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 08. 2019. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu zahtjeva općine Konjic i zahtjeva Operativno-komunikacijskog centra - 112 (OKC-112) Ministarstva sigurnosti BiH, u skladu s odobrenim i propisanim procedurama pripadnici Oružanih snaga BiH su danas, 30. kolovoza 2019. godine, angažirani na gašenju požara na području općine Konjic na planini Visočica.

Posada helikoptera UH-1H, poletjela je iz vojarne Rajlovac prema Konjicu 11.00 sati, u cilju sprječavanja širenja požara na planini Visočica.

''Oružane snage BiH će, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima i trenutno raspoloživim ljudskim i materijalnim kapacitetima, biti spremne pružiti svu neophodnu pomoć i podršku'', navedeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Požar koji je zahvatio planinu Visočicu kod Konjica je na jako nepristupačnom terenu i širi se i dalje potvrđeno je za Bljesak.info iz Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic.

"Požar se proširio i na jako je nepristupačnom i opasnom terenu. Na sreću u blizini nema naseljenih mjesta'', rekli su iz PVP Konjic.

Svi pripadnici PVP Konjic su na terenu, bore se s vatrom, te im pomoć pružaju i pripadnici poduzeća Šipad. 

Podsjećamo, šumski požar je u srijedu buknuo u rejonu planine Visočice kod Konjica a tijekom jučerašnjeg dana se, zbog jakog vjetra proširio.

Kopirati
Drag cursor here to close