Vichai Srivaddhanaprabha

Vlasnik Leicestera preminuo u padu helikoptera

Srivaddhanaprabha je zbog ljudskosti i niza velikodušnih gestova postao omiljena osoba u ovom gradu, a donirao je čak i dva milijuna eura za izgradnju nove bolnice u Leicesteru.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 10. 2018. u 23:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha preminuo je u tragičnom padu helikoptera koji se dogodio nakon utakmice protiv West Hama.

Helikopter se srušio nedaleko od stadiona nakon što je pilot uslijed otkazivanja motora izgubio kontrolu, a pao je na parking koji je udaljen 200 metara od stadiona King Power.

Prema pisanju engleskih medija, samim tim što je helikopter pao na parking izbjegnuta je još veća tragedija jer se u blizini stadiona nalazio veliki broj navijača.

Srivaddhanaprabha je bio vlasnik Leicestera od 2010. godine, a predsjednik kluba postao je godinu dana poslije. Upravo pod njegovim vlasništvom Lisice su osvojile titulu Premiershipa 2016. godine, što je najveći uspjeh ovog kluba u povijesti.

Pored svojih sjajnih poslovnih sposobnosti, Srivaddhanaprabha je zbog ljudskosti i niza velikodušnih gestova postao omiljena osoba u ovom gradu, a donirao je čak i dva milijuna eura za izgradnju nove bolnice u Leicesteru.

Srivaddhanaprabha se biznisom počeo baviti 1989. godine kada je otvorio free shop u Bangkoku, što je bio samo početak puta u kojem će postati milijarder, a stvorio je i veliko carstvo pod nazivom King Power kako glasi i ime stadiona Leicestera.

Vlasnik Leicestera postao je 2010. godine kada ga je kupio za 39 milijuna funti, a ubrzo nakon toga uveo je Lisice u Premiership i ovom klubu donio je nešto što se novcem ne može kupiti - titulu prvaka Engleske.

Najbolji pokazatelj kakav posao je u ovom klubu uradio govori činjenica da Lisice sada vrijede 371 milijuna funti.

Pored Leicestera, Srivaddhanaprabha je bio vlasnik i belgijskog OH Leuvena. On je bio peti najbogatiji Tajlanđanin, a ukupno 388. najbogatiji čovjek na svijetu s pet milijardi dolara.

Bio je omiljen među svim igračima, a posebno su postale poznate nagrade koje im je dao zbog osvajanja Premiershipa. Tako je svaki igrač Leicestera dobio BMW i8, a između sebe su također podijelili oko osam miliona funti bonusa.

Kopirati
Drag cursor here to close