Uhićen U RH

Potvrđeno uhićenje državljanina BiH kojega se povezuje s ubojstvom

U kratkom odgovoru Hini MUP je potvrdio da je 13. ožujka 2018. ''temeljem međunarodne potrage Interpola Tunis u Republici Hrvatskoj uhićen državljanin Bosne i Hercegovine''.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 05. 2018. u 15:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska policija u četvrtak je potvrdila da je 13. ožujka po tjeralici tuniškog Interpola uhitila i pritvorila državljanina BiH koji se, po pisanju medija, povezuje s ubojstvom Tunižanina Mohameda Zouarija, zrakoplovnog inženjera navodno povezanoga s Hamasom.

U kratkom odgovoru Hini MUP je potvrdio da je 13. ožujka 2018. ''temeljem međunarodne potrage Interpola Tunis u Republici Hrvatskoj uhićen državljanin Bosne i Hercegovine''.

''Nakon uhićenja određen mu je ekstradicijski pritvor, dok je postupak izručenja u nadležnosti pravosudnih tijela Republike Hrvatske'', kažu u MUP-u.

Mediji su ranije prenijeli izjavu tuniškog dužnosnika koji je objavio da su identificirali dvojicu osumnjičenika za Zouarijevo ubojstvo te da je jedan od njih uhićen u ožujku u Hrvatskoj.

Zouari, koji je bio pripadnik vojnog krila Hamasa, ubijen je u prosincu 2016. blizu svojeg doma u tuniskom gradu Sfaxu.

Podsjetimo, ministar pravde Tunisa priopćio je kako je jedan od dvojice državljana BiH koji se sumnjiče za ubojstvo Hamasovog visokog inženjera za dronove Mohameda Zouarija 2016. godine, uhićen u Hrvatskoj. Dodao je kako je BiH odbila izručiti drugu osumnjičenu osobu. Zaouari je bio državljanin Tunisa, a ubijen u svom automobilu u blizini kuće u gradu Sfax u prosincu 2016. godine. Hamasova postrojba Al-Qassam Martyrs optužila je Izrael za ovaj napad. Tunis je kazao kako su sumnjaju da su "strani elementi" uključeni u njegovu smrt.

Kopirati
Drag cursor here to close