Ratni zločin

Potvrđena presuda Zdenku Andabaku

Branitelj optuženog je dostavio odgovor na žalbu s prijedlogom da Apelacijsko vijeće Suda BiH odbije žalbu Tužiteljstva BiH i u cijelosti potvrdi prvostupanjsku presudu.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 02. 2018. u 13:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacijskog odjela Suda Bosne i Hercegovine u krivičnom predmetu protiv optuženog Zdenka Andabaka nakon održane sjednice vijeća Apelacijskog odjela, donijelo je presudu kojom se žalba Tužiteljstva BiH, odbija kao neosnovana, pa se presuda Suda Bosne i Hercegovine potvrđuje, priopćeno je iz tog suda.

Prvostupanjskom presudom Suda Bosne i Hercegovine od 24.3.2017. godine optuženi Zdenko Andabak oslobođen je optužbe da je radnjama opisanim u izreci navedene presude počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Protiv navedene presude žalbu je blagovremeno izjavilo Tužiteljstvo BiH i to zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka (član 297. ZKP BiH) i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja (član 296. tačka c) ZKP BiH), s prijedlogom da drugostupanjsko vijeće Suda BiH žalbu uvaži, prvostupanjsku presudu preinači, te optuženog oglasi krivim i kazni po zakonu ili da presudu ukine i odredi održavanje pretresa pred vijećem Apelacijskog odjela. 

Branitelj optuženog je dostavio odgovor na žalbu s prijedlogom da Apelacijsko vijeće Suda BiH odbije žalbu Tužiteljstva BiH i u cijelosti potvrdi prvostupanjsku presudu.

Na sjednici Apelacijskog vijeća, 10.11.2017. godine, tužitelj je usmeno iznio žalbu, te je izjavio da u cijelosti ostaje pri istaknutim žalbenim prigovorima. Branitelj optuženog, također, je usmeno iznio odgovor na žalbu Tužiteljstva, ističući kako su svi žalbeni prigovori neosnovani. Optuženi se pridružio navodima branitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close