Sud BiH

Potvrđena optužnica u predmetu Božo Mihajlović 

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 2. srpnja optužnicu protiv Bože Mihajlovića.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2018. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 2. srpnja optužnicu koja optuženog Božu Mihajlovića tereti da je počinio produženo kazneno djelo nesavjesnog rada u službi, priopćeno je iz Suda BiH. 

U optužnici se navodi da je u vremenskom periodu od 15. studenog 2006. do 1. veljače 2015. godine, postupajući kao tužiteljstvo Tužiteljstva BiH, a od 10. ožujka 2010. i kao rukovoditelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH (POOK), očigledno nesavjesno postupio u vršenju službene dužnosti tužitelja i rukovodioca POOK-a i to propuštanjem dužnosti nadzora nad radom Sadine Beridan-Zuhrić. 

Beridan-Zuhrić je od 15. studenog 2006. radila kao daktilograf, od 17. srpnja 2008. kao viši referent- daktilograf, a od 20. svibnja 2011. godine kao referent-specijalist - daktilograf u Tužiteljstvu BiH, raspoređena za rad tužitelju Boži Mihajloviću, koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz devet predmeta pri čemu joj je propuštanje dužnosti nadzora od Bože Mihajlovića omogućilo i zadržavanje prisvojenog novca bez da bude otkriveno njeno nezakonito postupanje, a usljed čega je nastupila imovinska šteta u iznosu većem od 10.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close