Županijski sud u Bihaću

Potvrđena optužnica protiv Tigra zbog ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića

Optužnica protiv Hamdije Abdića Tigra potvrđena je 15. siječnja 2019. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 01. 2019. u 12:20 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Hamdije Abdića Tigra, inače federalnog zastupnika stranke SDA, zbog ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića, potvrđeno je iz Ureda glasnogovornika Županijskog suda u Bihaću.

''Optužnica protiv Hamdije Abdića Tigra potvrđena je 15. siječnja 2019. godine'', kazao je za Dnevni avaz glasnogovornik Županijskog suda u Bihaću Džemal Jodanović.

Optužnicu je potvrdio sudac Reuf Kapić, a treba podsjetiti da posmrtni ostaci generala Šantića još nisu pronađeni.

Hamdija Abdić, odranije osuđivana osoba, mora ponovno na suđenje jer je Tužiteljstvo USŽ podiglo optužnicu protiv njega zbog sumnje za organizaciju i podmuklo ubojstvo generala Šantića.

Foto: Arhivska fotografija / general HVO-a Vlado Šantić

Osim Abdića, Tužiteljstvo USŽ podiglo je optužnicu i protiv Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Bajramovića, Envera Keranovića, Indijana Alibegovića i Ramiza Ružnića zbog istog zločina.

Zanimljivo je da je optužnica podignuta prije nekoliko mjeseci, a pravosudne institucije nisu poslale nikakvo priopćenje za javnost tim povodom, tvrdi Avaz.

Podsjećamo, 2007. godine, zajedno s Eminom Pivićem, svojim najbližim suradnikom, Abdić je osuđen na ukupno pet godina zatvora zbog premlaćivanja i reketarenja gospodarstvenika Nedžada Bajrića iz Cazina. Teške tjelesne ozljede Bajriću je nanio pokušavši iznuditi od njega 200.000 njemačkih maraka.

Iako je na sve načine pokušavao izbjeći izdržavanje svoje dvogodišnje kazne, on je 2009. uhićen i prebačen u KPZ Zenica.

Abdić je jedan od aktera pucnjave iz 2014. godine, kada je Selver Vojić, bivši portir u Vladi USŽ, ispalio više hitaca u pravcu njegovog automobila Porsche Cayenne. Vojić je, navodno, pucao na Agima Murtića, koji je inače Abdićev tjelohranitelj i bio je u društvu s Tigrom, piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close