S 0,96 promila 96 km na sat

Potvrđena optužnica protiv 20-godišnjeg Ljubušaka zbog smrti suvozača

Upravljajući vozilom marke BMW s 0,96 promila Grgić je izazvao prometnu nesreću u kojoj je od zadobivenih ozljeda smrtno stradao suvozač
Vijesti / Crna Kronika | 05. 10. 2017. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke podignutu protiv Marka Grgića (20) zbog izazivanje prometne nesreće u mjestu Proboj u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, te zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji.

Ročište radi izjašnjenja o krivnji pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu zakazano je za 16. listopada 2017. godine.

''Optužnicom ovog tužiteljstva Marko Grgić tereti se da je dana 1. ožujka 2017. godine, oko ponoći, u mjestu Proboj, Općina Ljubuški, na dijelu magistralne ceste Ljubuški-Grude, upravljajući vozilom marke BMW tip 3, izazvao prometnu nesreću u kojoj je od zadobivenih ozljeda suvozač u njegovom vozilu dana 18. ožujka 2017. godine preminuo u SKB Mostar.

Naime, optuženom je stavljeno na teret da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila i vozio brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 40 km/h, pa je pri ulasku u jedan zavoj izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u rubnik, a potom i u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close