U kafiću

Potukli se inspektori SIPA-e i Granične policije

Neslužbeno, u vrijeme sukoba nijedan od policijskih službenika, koji se inače međusobno poznaju, nije bio na dužnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 06. 2019. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija iz Istočnog Sarajeva intervenirala je prošlog vikenda u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu, nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba čiji glavni akteri su bili dvojica inspektora SIPA sa jedne, te inspektor Granične policije BiH sa druge strane, piše Faktor.

Inspektor SIPA-e jači

Sve se odigralo u petak oko 20 sati u klubu ''Apartman'' u Hilandarskoj ulici u Lukavici, a deblji kraj u okršaju, navode, izvukao je inspektor SIPA iz Tuzle B. H., kojeg je inspektor Granične policije I. P. sa Sokoca, nakon svađe, udario šakom i razbio mu arkadu.

Iako se neposredno nakon ovog događaja spominjalo da je do sukoba navodno došlo zbog nacionalne netrpeljivosti, Faktor iz dobro obaviještenog izvora saznaje da je povod za raspravu koja je prerasla u tuču bio sasvim drugačiji.

''Ovaj inspektor sa Sokoca u kafić je došao sa suprugom, koja je trudna, a sa njima je bila i njena majka. Ova dvojica iz SIPA su tu već sjedili i bili su popili. Nešto su neprimjereno dobacili i on ih je upozorio da mu je to supruga i da paze što govore. Oni su, međutim, nastavili i tu su se 'pokoškali'. Odjednom se zakuhalo i ovaj iz Tuzle je završio s razbijenom arkadom'', ispričao je izvor.

Sudjelovale tri osobe

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrđeno je da su službenici PU Istočno Novo Sarajevo u petak navečer intervenirali u ugostiteljskom objektu u Hilandarskoj ulici nakon što im je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u kojem su sudjelovale tri osobe, piše Faktor.

''Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Na osnovu prikupljenog operativnog materijala konstatirano je da su lica B. H. i V. A. verbalno vrijeđali osbe koja su se nalazila u društvu lica inicijala I. P. Osoba I. P. ih je upozorilo da to ne čine, a zatim nasrnulo na osobu B. H. zadavši mu ozljedu u predjelu glave. Također, prema raspoloživim operativnim saznanjima nacionalna netrpeljivost nije bila uzrok ovog događaja. O svemu je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo uz čiji nadzor policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja i dokumentiranja predmeta'', naveli su iz PU istočno Sarajevo.

Nisu bili na dužnosti

Neslužbeno, u vrijeme sukoba nijedan od policijskih službenika, koji se inače međusobno poznaju, nije bio na dužnosti.

Ipak, o događaju su obaviješteni odjeli za unutarnju kontrolu obje policijske agencije.

''Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH, provodi aktivnosti iz svoje nadležnosti, u postupku preliminarnog ispitivanja navoda vezanih za informaciju o događaju koji se dogodio 21. lipnja 2019. godine u ugostiteljskom objektu u Istočnom Novom Sarajevu, a u kojem je sudjelovao pripadnik GPBiH, u vrijeme kada nije bio na dužnosti'', navodi se u odgovoru Granične policije BiH, piše Faktor.

Luka Miladinović, glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) također je kazao da Odjel za unutarnju kontrolu ove policijske agencije provodi svoju istragu vezano za ovaj događaj.

Kopirati
Drag cursor here to close