Glamoč

Tri potresa pogodila BiH

EMSC je naveo da je prvo podrhtavanje tla bilo najjače, 4,6 stupnja po Richterovoj ljestvici, sa epicentrom 19 kilometara zapadno od Glamoča i na dubini od 10 kilometara.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 08. 2018. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Glamoča i Bosanskog Grahova rano jutros registrirana su tri potrese, koja su mogli da osjete i stanovnici na širem području BiH i Hrvatske, objavio je Europski-Mediteranski seizmološki centar /EMSC/.

EMSC je naveo da je prvo podrhtavanje tla bilo najjače, 4,6 stupnja po Richterovoj ljestvici, sa epicentrom 19 kilometara zapadno od Glamoča i na dubini od 10 kilometara.  Taj potres zabilježen je u 5.33 sati.

Drugi potres dogodio se 12 minuta kasnije i bio je magnitude 3,1 stupnjeva.  Epicentar je zabilježen 22 kilometra sjeverozapadno od Glamoča, na dubini od pet kilometara.

Treće podrhtavanje tla zabilježeno je u 5.51 i bilo je magnitude 3,3 stupnja po Richteru.  Epicentar je bio 21 kilometar sjeveroistočno od Bosanskog Grahova, na dubini od dva kilometra.

Potres ovog intenziteta može izazvati oštećenja na starim i slabije građenim objektima i većina stanovništva ga osjeća, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close