Ubojici ni traga

Potraga za ubojicom: Ministar ministru šalje brzojav

I na području Policijske uprave Istočno Sarajevo pojačane su aktivnosti pripadnika policije Republike Srpske, nakon što je u Federaciji BiH intenzivirana potraga za Edinom Gačićem.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2019. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opsežna potraga za Edinom Gačićem, višestrukim ubojicom koji je u bijegu, nastavlja se nesmanjenim intenzitetom, a očekuje se angažiranje dodatnih snaga, s fokusom na detaljnu pretragu područja na kojem bi se bjegunac mogao skrivati.

Kako je Feni kazala glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo (KS) Suvada Kuldija, policijski službenici Uprave policije nastavljaju intenzivnu potragu za osobom koje je izvršilo ubojstvo policijskog službenika Federalne uprave policije (FUP).

Istaknula je kako danas stiže ispomoć, te da će se policijski službenici iz drugih kantona priključiti kolegama koji su već angažirani na više lokaliteta.   

Fena navodi kako su , sve nadležne institucije, kao i policijske agencije iz BiH angažirane u sklopu istrage otvorene nakon ubojstva pripadnika FUP-a Mahira Begića.

I na području Policijske uprave Istočno Sarajevo pojačane su aktivnosti pripadnika policije Republike Srpske, nakon što je u Federaciji BiH intenzivirana potraga za Edinom Gačićem.

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač uputio je brzojav sućuti ministru unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i ministru unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici povodom svirepog ubistva policijskog službenika Mahira Begića u Tarčinu te izrazio  spremnost za pomoć i punu podršku MUPRS-a u pronalasku Gačića.



''Nikada se ne smije zaboraviti plemenitost, hrabrost i spremnost policijskog službenika da žrtvuje svoj život u obavljanju policijskih poslova i zadataka'', naveo je Lukač i izrazio nadu da će počinitelj tog gnusnog zločina biti izveden pred lice pravde i najstrože kažnjen.

Nakon što je raspisana potraga za Edinom Gačićem iz MUP-a KS su pozivali građane da obrate pažnju i ukoliko imaju informaciju gdje bi se tražena osoba mogla nalaziti da jave Operativnom centru na brojeve: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici.

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubojstvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. veljače, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubojstva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je, podsjećamo, ubio i majku i suborca, zbog čega je odslužio zatvorsku kaznu. Uoči izlaska iz zatvora, ravnatelj bihaćkog zatvora upozorio je institucije da bi Gačić ponovno mogao počiniti zločin. Iako je bio uključen u program banjalučkog Centra za socijalni rad, na traženja da ga se smjesti na liječenje nije bilo odgovora. U Banja Luci za njega nije bilo mjesta, a za liječenje u Sokocu trebao je odluku suda koja je mogla uslijediti samo nakon novog počinjenog zlodjela.

Kopirati
Drag cursor here to close