Ne odustaje se

Potraga za nestalim Jurom: Okuplja se stotine gorskih spašavatelja, dronovi, potražni psi...

Očekuje se kako će u subotu u akciji sudjelovati nekoliko stotina obučenih spašavatelja iz gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine te kolege iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS)...
Vijesti / Crna Kronika | 21. 08. 2020. u 20:41 B.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gorske službe spašavanja već četiri dana provode akciju potrage i spašavanja za nestalim Jurom Peharom (1936) iz Gornjeg Velikog Ograđenika kod Čitluka. Potražna akcija koja je pokrenuta u utorak rano ujutro, bez prekida traje i dalje.

Do sada je u akciji potrage i spašavanja sudjelovalo nekoliko stotina gorskih spašavatelja iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a potragu pomažu lovci, mještani i obitelj. Gorske službe spašavanja, osim obučenih ljudskih resursa, koriste potražne timove sa psima, dronove i primjenjuju suvremene alate za vođenje potražnih akcija. Akciju vodi Žarko Pehar iz HGSS Čitluk.

Obzirom na specifičnosti terena na kojemu se odvija potraga, prikupljenih informacija i dosadašnjih rezultata potrage, u subotu će u akciji sudjelovati nekoliko stotina obučenih spašavatelja iz gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine, nekoliko potražnih timova sa psima tragačima, dronovi i specijalna vozila. Kolegama iz Bosne i Hercegovine priključuju se i timovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) sa svojim resursima, a akciji će se ponovno priključiti lovci, mještani i ostali volonteri.

Jure je nestao u ponedjeljak uvečer iz svog doma u Gornjeg Velikom Ograđeniku. Posljednji put viđen je u svjetlo plavoj košulji, crnim kratkim hlačama i papučama. Ukoliko netko ima bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi molimo da javi na dežurni broj telefona HGSS Čitluk 063 55 44 33.

Volonteri koji se žele priključiti potrazi pozivaju se da se jave u subotu u 07 sati u bazu potražne akcije kod škole u Blatnici.

Kopirati
Drag cursor here to close