Čitluk

Potraga za Jurom Peharom nastavlja se smanjenim intenzitetom

Samo u subotu u pretrazi terena sudjelovalo je preko 180 ljudi
Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2020. u 13:59 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obzirom kako dosadašnji napori i iskorišteni resursi nisu rezultirali pronalaskom nestale osobe, potraga će se nastaviti smanjenim intenzitetom uporabom potražnih pasa i posebnih potražnih timova sukladno raspoloživim novim informacijama, priopćeno je u ponedjeljak iz Gorske službe spašavanja BiH.

U ponedjeljak, 17. kolovoza u 23:30 na području Čmarevca u Gornjem Velikom Ograđeniku HGSS Čitluk pokrenula je akciju potrage i spašavanja za Jurom Peharom koji je nestao ranije te večeri.

Od ponedjeljka do nedjelje, kroz šest dana intenzivnog neprekidnog traganja, u potražnoj akciji sudjelovalo je preko 500 obučenih spašavatelja tragača, anagažirani su obučeni search manageri koji su vodilu akciju koristeći se suvremenim alatima digitalnu kartografiju i primjenu metoda suvremene teorije potraga.

Samo u subotu u pretrazi terena sudjelovalo je preko 180 ljudi. U pretrazi terena osim ljudskih resursa, korištena su i 4 drona, specijalizirana vozila za prijevoz i pretragu teško prohodnih terena i 5 potražnih pasa.

Obzirom kako dosadašnji napori i iskorišteni resursi nisu rezultirali pronalaskom nestale osobe, potraga će se nastaviti smanjenim intenzitetom uporabom potražnih pasa i posebnih potražnih timova sukladno raspoloživim novim informacijama.

U ovoj iznimno kompleksnoj akciji potrage i spašavanja do sada su angažirani resursi GSSuBIH i FGSS-a (HGSS Čitluk, HGSS Čapljina, HGSS Mostar, GSS Ljubuški, GSS Široki Brijeg, GSS Grude, HGSS Posušje, GSS HBŽ, GSS Jablanica, GSS Mostar, GSS Sarajevo, GSS Ilidža, GSS Žepče), Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) (HGSS Dubrovnik, HGSS Orahovica, HGSS Šibenik, HGSS Split) i lovci i mještani koji su nam neprestano pomagali u akciji potrage i spašavanja.

Akciju su pomogli općina Čitluk i Osnovna školi Čerin, priopćeno je iz GSS-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close