Poplave u glavnom gradu

Potop u Sarajevu: Nakon snažnog grada, pljuskova i grmljavine ulice pune vode

Pojedine gradske ulice su u potpunosti potopljene, naročito ispod nadvožnjaka gdje se sakupljaju velike količine vode.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 06. 2019. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliko nevrijeme zadesilo je Sarajevo u srijedu u poslijepodnevnim satima, kada sa na glavni grad sručila velika količana padalina.

Ulice u Sarajevu su potopljene usljed obilnih padalina propraćenih grmljavinom, zbog čega je građanima otežano prometovanje i kretanje gradskim ulicama.

Foto: Anadolija / Potop u Sarajevu: Nakon snažnog grada, pljuskova i grmljavine ulice pune vode

Zbog jakih grmljavina u pojedinim dijelovima grada je nestajalo i struje.

Pojedine gradske ulice su u potpunosti potopljene, naročito ispod nadvožnjaka gdje se sakupljaju velike količine vode.

Zbog nestabilne vremenske situacije iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Foto: Anadolija / Potop u Sarajevu: Nakon snažnog grada, pljuskova i grmljavine ulice pune vode

Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo Zenicu

Područje grada Zenica u 15.20 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnim kišnim padavinama, koje su prouzročile velike bujične vode te izlijevanje potoka u mjestu Ričice, o čemu su obaviješteni nadležni u gradskoj Službi civilne zaštite Zenica. 

Takođe u ulici Travnička, u blizini benzinske pumpe "Brkić petrol" u Zenici došlo je do aktiviranja klizišta, koje prijeti da sruši zid na regionalni put Zenica-via Vjetrenice-Vitez. 

Isto tako u mjestu Raspotočje, u blizini firme ITC, došlo je začepljenja odvodnih kanala i izlijevanja vode na regionalni put Zenica-Lašva. 

O svemu tome je obaviješten ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, ujedno i zapovjednik Kantonalnog stožera civilne zaštite, a koji je odmah aktivirao nadležne službe da reagiraju na ovim regionalnim putevima i da se otklone posljedice nevremena, priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close