Priča iz Hrvatske

Potkradali žive i mrtve

U rujnu iste godine ravnateljica je preuzela novac šestoro korisnika centra koji su bili upućeni u druge ustanove, čijim je predstavnicima predala novac korisnika umanjen za iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec, koji je zadržala za sebe.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 04. 2019. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnateljicu i službenicu sisačkog Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama u Komarevu policija je kazneno prijavila zbog zlouporabe položaja i ovlasti te pronevjeru, sumnjičeći ih da su godinama potkradale žive i preminule korisnike centra za više od stotinu tisuća kuna.

Sisačko-moslovačka policija u utorak je izvijestila kako je istragom utvrđeno da je 40-godišnjakinja, kao tadašnja ravnateljica Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama, u kolovozu 2015. preuzela i za sebe zadržala novac tada već preminulih pet korisnika, kao i novac jedne korisnice koje je nakon prodaje nekretnina imala na raspolaganju za svoje potrebe.

U rujnu iste godine ravnateljica je preuzela novac šestoro korisnika centra koji su bili upućeni u druge ustanove, čijim je predstavnicima predala novac korisnika umanjen za iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec, koji je zadržala za sebe, piše Hina.

Na taj je način na štetu korisnika centra prisvojila 10.804 kune.

Drugoosumnjičenu 42-godišnjakinju policija tereti da je kao zaposlenica Centra od listopada 2015. do kolovoza 2018., kada je bila zadužena za čuvanje i vođenje evidencije o primitku i trošenju novca korisnika Centra, s njoj dostupnog mjesta gdje se nalazio novac protupravno prisvojila novac od 50 korisnika, čime ih je oštetila za ukupno 126.049 kuna.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Centru u Komarevu nedaleko Siska, a obje osumnjičene su sa sisačkog područja.

Osumnjičena bivša ravnateljica je u centru dala otkaz, dok je 42-godišnjakinja dobila otkaz.

Kopirati
Drag cursor here to close