Nigdje ga

Potjernica za Đorđem Ćulumom zbog nedolaska na suđenje

U ovom predmetu, pored Ćuluma, sudi se i Siniši Straživuku, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću i Aljoši Galiću.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 10. 2019. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Đorđe Ćulum

Okružni sud u Banja Luci raspisat će potjernicu za Đorđem Ćulumom jer se nije pojavio na posljednja dva ročišta u predmetu ''Trezor'', gdje mu se sudi za sudjelovanje u pljački gotovo dva milijuna maraka.

Kako je prenio BIRN, odluku o raspisivanju potjernice donio je predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić nakon što se Ćulum nije pojavio na ročištima 25. rujna i 3. listopada.

''U slučaju da on uskoro ne bude uhićen, predmet protiv njega će se razdvojiti u odnosu na ostale optužene'', rekao je Jukić.

U ovom predmetu, pored Ćuluma, sudi se i Siniši Straživuku, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću i Aljoši Galiću.

Njih optužnica Republičkog tužiteljstva tereti da su u raznim razbojništvima ukrali gotovo dva milijuna maraka.

Ćulum se na početku suđenja nalazio u zatvoru zbog služenja kazne za druga krivična djela, ali je pušten na slobodu poslije odsluženja kazne.

Nakon što je jedan od optuženih u ovom predmetu prijetio sucu, suđenje je u jednom trenutku prekinuto i vraćano na početak. U međuvremenu je Ćulum pobjegao i više se nije pojavljivao u sudnici.

Republičko tužiteljstvo tereti optužene u predmetu ''Trezor'' da su djelovali kao organizirana grupa, koja je od 2008. do 2011. godine počinila više razbojništava na području Banja Luke i Prijedora u kojima su ukrali oko dva milijuna maraka. Optuženi su i za pljačku Komercijalne banke u središtu Banja Luke, u kojoj je ukradeno više od milijun maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close