Damir Vican

Posuški gospodarstvenik negirao krivnju za gospodarski kriminal

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo Oštećenje vjerovnika
Vijesti / Crna Kronika | 08. 01. 2018. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 8. siječnja 2018. godine, pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu optuženi Damir Vican (49), gospodarsko društvo ''Vican Trade'' d.o.o. Posušje i gospodarsko društvo ''Miviko'' d.o.o. Posušje izjavili su da se ne osjećaju krivim, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo Oštećenje vjerovnika. Ovo kazneno djelo svrstano je u skupinu kaznenih djela protiv gospodarstva, poslovanja i sigurnosti platnog prometa.

Damir Vican se tereti da je, kao direktor i vlasnik poduzeća ''Vican Trade'' oštetio vjerovnika ''E… SA'' d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM.

''U namjeri da osujeti naplatu potraživanja Damir Vica je prvo donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća 'Vican Trade' sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM. Nakon toga je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća 'Miviko', čiji je jedini član i vlasnik udjela 'Vican Trade'. Iako je znao za presude po kojima je poduzeće 'Vican Trade' bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM. Dakle, izvršen je prijenos pokretnih i nepokretnih stvari s poduzeća 'Vican Trade' na poduzeće 'Miviko'. Na taj način poduzećima 'Vican Trade' i 'Miviko' pribavio je protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

''S obzirom da su optuženici negirali krivnju predmet će se uputiti drugom sucu radi zakazivanja glavne rasprave'', dodao je Aničić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close