Tužiteljstvo ŽZH najavilo žalbu

Posušak oslobođen optužbe zbog pogibije radnika na trafostanici u Grudama

Željku Budimiru stavljeno je na teret da je kao odgovorna osoba pri rukovođenju gradnjom i izvršavanju mjera zaštite na radu, postupio protivno Zakonu o zaštiti na radu.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 02. 2018. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Ljubuškom oslobodio je od optužbe 54-godišnjeg Željka Budimira iz Posušja.

Željku Budimiru stavljeno je na teret da je 6. rujna 2014. godine u mjestu Sovići, općina Grude, kao odgovorna osoba pri rukovođenju gradnjom i izvršavanju mjera zaštite na radu, postupio protivno Zakonu o zaštiti na radu.

 ''Toga dana zadužio je radnika A.B. da izvede radove na trafostanici Sovići. Iako prethodno nije osigurao sigurnost za izvođenje radova i nije zatražio neophodno isključenje električne energije na objektu. Smatrao je da će A.B. obaviti radove i pod takvim uvjetima bez štetnih posljedica za njegov život. Međutim, u jednom trenutku A.B. je metalnom šipkom dodirnuo goli vodič i na taj način došao u neposredan dodir sa visokim naponom. Posljedicom toga, uslijed djelovanja električne struje A.B. je smrtno stradao na licu mjesta'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

 S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi, Tužiteljstvo će uložiti žalbu, dodao je Aničić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close