Gojko Topić

Posušak nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva mladića

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru Gojko Topić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina za ubojstvo tada 26-godišnjaka M.B. iz Posušja.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2018. u 17:20 Bljesak.info
Kopirati

Gojko Topić (55) iz Posušja nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora za ubojstvo mladića M.B. iz Posušja.

''Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke uložit će žalbu zbog odluke o kazni za ubojstvo koje je izvršio Gojko Topić (55) iz Posušja. O žalbi će odlučiti Vrhovni sud Federacije BiH'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru Gojko Topić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina za ubojstvo tada 26-godišnjaka M.B. iz Posušja.

Presudom suda utvrđeno je da se ubojstvo dogodilo 23. srpnja 2016. godine oko 4.30 sati u mjestu Osoje, općina Posušje.

''Te večeri Gojko Topić je došao u jedan ugostiteljski objekt i u alkoholiziranom stanju sa 1,59 g/kg alkohola u krvi ušao u raspravu i svađu sa M.B. iz Posušja. Nakon kraće rasprave zaprijetio je da će se vratiti sa puškom i da će ih sve 'riješiti', a zatim je napustio ugostiteljski objekt. Nedugo nakon došao je do ulaznih vrata ugostiteljskog objekta noseći sa sobom pušku 'Maverick', pa kada je M.B. krenuo prema ulaznim vratima i došao do praga vrata u istog je ispalio dva hitca. Od zadobivenih ozljeda M.B. je preminuo na licu mjesta'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Optuženom se u kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 23. srpnja 2016. godine pa najdalje do pravomoćnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne.

Također, od optuženog je oduzeta puška marke ''Maverick'' i osam komada metaka.

 

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.