Gojko Topić

Posušak nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva mladića

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru Gojko Topić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina za ubojstvo tada 26-godišnjaka M.B. iz Posušja.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2018. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gojko Topić (55) iz Posušja nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora za ubojstvo mladića M.B. iz Posušja.

''Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke uložit će žalbu zbog odluke o kazni za ubojstvo koje je izvršio Gojko Topić (55) iz Posušja. O žalbi će odlučiti Vrhovni sud Federacije BiH'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru Gojko Topić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina za ubojstvo tada 26-godišnjaka M.B. iz Posušja.

Presudom suda utvrđeno je da se ubojstvo dogodilo 23. srpnja 2016. godine oko 4.30 sati u mjestu Osoje, općina Posušje.

''Te večeri Gojko Topić je došao u jedan ugostiteljski objekt i u alkoholiziranom stanju sa 1,59 g/kg alkohola u krvi ušao u raspravu i svađu sa M.B. iz Posušja. Nakon kraće rasprave zaprijetio je da će se vratiti sa puškom i da će ih sve 'riješiti', a zatim je napustio ugostiteljski objekt. Nedugo nakon došao je do ulaznih vrata ugostiteljskog objekta noseći sa sobom pušku 'Maverick', pa kada je M.B. krenuo prema ulaznim vratima i došao do praga vrata u istog je ispalio dva hitca. Od zadobivenih ozljeda M.B. je preminuo na licu mjesta'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Optuženom se u kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 23. srpnja 2016. godine pa najdalje do pravomoćnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne.

Također, od optuženog je oduzeta puška marke ''Maverick'' i osam komada metaka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close