Pretresi

Policijska akcija u nekoliko gradova: Oduzeto oružje i streljivo

Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2017. u 16:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici MUP-a Tuzlanske županije su u pretresima na šest lokacija na području općina Lukavac, Gradačac, Živinice, Banovići i Gračanica pronašli i privremeno oduzeli oružje, streljivo i mobilne telefone.

Pretresi su izvršeni u okviru nastavka akcije identificiranja, hvatanja i procesuiranja organizirane kriminalne grupe sa područja Zvornika koja se dovodi u vezu sa izvršenjem 18 teških krađa u obiteljskim kućama na području Tuzlanske županije, kao i četiri kaznena djela prijevare počinjene na štetu rent-a-car agencije na području Tuzle.

Pretrese su izvršili pripadnici MUP-a TŽ tijekom srijede i četvrtka. Kod osobe čiji su inicijali M.N. (45) sa područja općine Živinice pronađena je automatska puška 7,62 milimetra i 149 komada metaka navedenog kalibra.

U Lukavcu je u pretresu objekata osobe N.I. (26) pronađen mobilni telefon kao potencijalno sredstvo pripreme izvršenja kaznenih djela teške krađe. U Gradačcu je u pretresu objekata 31-godišnjeg M.A. pronađen privremeno isključen ilegalno posjedovani plinski pištolj, navodi Srna.

U pretresu objekata koje koristi H.O. (71) na području općine Gračanica pronađen je privremeno isključeni plinski pištolj sa tri metka.

U suradnji sa pripadnicima Centra javne bezbjednosti Zvornik, u ovom gradu je uhićen muškarac čiji su inicijali M.O. (31), kod koga je, nakon pretresa objekata, pronađeno šest mobilnih telefona, koji su oduzeti radi daljih vještačenja.

Nakon potrebnih vještačenja i dokumentiranja kaznenih djela, protiv navedenih osoba bit će podnesen odgovarajući izvještaj Županijskom tužiteljstvu TŽ, priopćeno je danas iz MUP-a Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close