Ubojstvo u Banja Luci

Policija zaustavila ubojicu u noći ubojstva pa ga pustila

Za njim je raspisana potjernica, a ministar je izrazio nadu da će u biti dostupan zakonu, lišen slobode i procesuiran za nedjela koja su napravili.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 04. 2019. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tu noć kada se dogodilo ubojstvo mi smo, u skladu s našim radnjama koje inače poduzimamo kada se izvršavaju teža krivična djela, blokirali teren kako užeg dijela Banja Luke tako i šireg terena. On je (Benedi Đukanović, op.a.) zaustavljen na području Dervente, vjerojatno, u pokušaju bijega nakon izvršenog krivičnog djela. Nešto poslije 2.00 sata policija ga je zaustavila i kontrolirala, ali u tom trenutku nismo imali informaciju da je uključen u izvršenje ovog krivičnog djela, već smo to utvrdili u jutarnjim satima'', rekao je ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač.

Obraćajući se javnosti, rekao je kako je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske poduzelo opsežne istražne i operativno-taktičke mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti u vezi s podmuklim i svirepim ubojstvom iz zasjede banjalučkog biznismena Slaviša Krunića koji je u Banja Luci bio poznat kao netko tko je zapošljavao skoro 1.500 radnika.

Lukač je naglasio da je život izgubio i Krunićev pratilac, mladić koji je bio s njim u vozilu, dok je drugi pratilac teško ranjen.

''Noćas smo predali tužiteljstvu izvještaj protiv Emilia Balda koji je bio jedan od izravnih izvršitelja uključenih u ovo svirepo ubojstvo. Željko Kovačević, poznat policiji od ranije, ubijen je na licu mjesta tijekom mučkog napada. Riječ je o razbojniku koji je trećinu života proveo u zatvoru. Treća osoba Benedi Đukanović koji se, također, dovodi u vezu s izravnim izvršenjem ovog krivičnog djela, nalazi se u bijegu'', naveo je Lukač.

Podsjetio je kako je za njim raspisana potjernica, te izrazio nadu da će u biti dostupan zakonu, lišen slobode i procesuiran za nedjela koja su napravili.

Lukač je naveo i da su svi mediji objavili Đukanovićeve podatke i fotografiju, te pozvao sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju gdje se on nalazi da jave policiji.

Naglasio je kako je policajac evidentirao njegove podatke i vozilo kojim je otišao, tako da se zna da je napustio Banja Luku.

''Mi dalje radimo i poduzimamo sve radnje i mjere da dođemo do njega u suradnji s drugim agencijama, policijama, pa i s policijom Srbije i nadamo se da ćemo uspjeti uhititi ga'', rekao je Lukač.

 

Kopirati
Drag cursor here to close