Sezona

Policija upozorava: Stranci kradu po Neumu

''Većina tih osoba, koje dođu iz cijele regije bivše države u HNŽ, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka.''
Vijesti / Crna Kronika | 02. 08. 2019. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom turističke sezone u HNŽ povećan je priliv osoba sklonih krađama, džeparenju, provalama i ostalim oblicima kriminalitete, navode u priopćenju MUP-a HNŽ.

''Većina tih osoba, koje dođu iz cijele regije bivše države u HNŽ, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka. PS Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest kaznenih djela teške krađe, krađe, razbojstva, ugrožavanje sigurnosti, provale i druga kaznena djela. Sva kaznena djela riješena su po poznatom počinitelju, određen dio je dokumentiran i proslijeđen nadležnom tužiteljstvu a određen dio je u proceduri'', ističu u priopćenju.

Sukladno zakonskim propisima u PS Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNŽ s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone a sve u cilju sigurnosti turista i njihove imovine.

''U cilju jačanja sustava policijskih snaga MUP-a HNŽ da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminaliteta, nabavljena je  i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama'', ističu u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close