Istraga

Policija u Fabrici duhana Sarajevo, privedeno šest osoba

U akciji, po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo te je dosad lišeno slobode šest osoba: A.S. (1968.), K.M. (1975.), S.P. (1978.), N.B. (1976.), A.M. (1965.) i M.J.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 06. 2018. u 11:29 Fena
Kopirati

Policijski službenici Federalne uprave policije su 31. svibnja, pod nadzorom Tužiteljstva Kantona Sarajevo, započeli operativnu akciju kodnog naziva „FDS“ na području ovog kantona, vezano za kazneno djelo „udruživanje radi činjenja kaznenog djela“ iz člana 340., a u vezi s kaznenim djelom „krađa“ iz člana 286. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

U akciji, po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo te je dosad lišeno slobode šest osoba: A.S. (1968.), K.M. (1975.), S.P. (1978.), N.B. (1976.), A.M. (1965.) i M.J. (1981.), koje se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelima.

Prilikom pretresa, dosad je pronađena i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda te  novca, zatim vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode se privode u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će biti u zakonskom roku proslijeđene kantonalnom Tužiteljstvu uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati