Suradnja tri policije

Policija razriješila pokušaj ubojstva banjalučkog tajkuna u Zagrebu iz 2005.

Zagrebačka policija u nedjelju je izvijestila da je riječ o slučaju okončanom zahvaljujući suradnji s policijama iz BiH i Njemačke.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 09. 2021. u 12:58 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dva napadača prekjučer u 7:30 premlatila su i pucala u hrvatskog državljanina Ljubomira Gladovića (44), vlasnika tvrtke "Makroprom" d.o.o. Banja Luka, ispred stana koji je koristio u Zagrebu, javlja Srna. Napadači su pričekali Gladovića ispred stana, uvukli ga unutra i ranili iz vatrenog oružja prostrijelivši mu jezik i donju zubnu čeljust. Iz stana su ukrali torbu s dokumentima i novac, a ukupna šteta procjenjuje se na oko 1200 eura", dio je teksta iz Dnevnog Avaza 8. srpnja 2005. godine.

Policija je nakon 16 godina razriješila pokušaj ubojstva koji se u srpnju 2005. dogodio u zagrebačkim Dugavama i za taj zločin prijavila 52-godišnjeg državljanina BiH koji je ranije izručen Njemačkoj i nedostupnog 61-godišnjeg slovenskog državljanina.

Zagrebačka policija u nedjelju je izvijestila da je riječ o slučaju okončanom zahvaljujući suradnji s policijama iz BiH i Njemačke.

Istražitelji sumnjaju da su 6. srpnja 2005. oko 8 sati u Ulici Vajdin Vijenac u Zagrebu dvojica osumnjičenih "zajedno i dogovorno prema unaprijed stvorenoj namjeri da usmrte 60-godišnjaka, došli ispred stana na šestom katu stambene zgrade, u kojem je oštećeni u to vrijeme stanovao, čekajući trenutak njegovog izlaska".

Kada je njihova žrtva izašla iz stana zaprijetili su mu pištoljem i odgurali ga natrag u stan, srušili na tlo i izudarali rukama i nogama.

"Potom je, sumnja se, osumnjičeni 52-godišnjak najvjerojatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem, ispalio jedan hitac u glavu oštećenog i teško ga ozlijedio te su se dali u bijeg odnoseći sa sobom i torbicu oštećenog u kojoj se nalazio novac uz dokumente", izvijestila je policija.

Osumnjičeni 52-godišnjak već je početkom rujna izručen u Njemačku gdje je osumnjičen zbog drugog teškog kaznenog djela, dok je osumnjičeni slovenski državljanin trenutno nedostupan. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, navode u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close