Akcija Mak

Policija privela četiri osobe, te oduzela drogu i oružje

Vijesti / Crna Kronika | 18. 10. 2016. u 15:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo u utorak je u okviru akcije kodnog naziva 'Mak' pretresla 14 lokacija i lišila slobode četiri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga'.

U priopćenju CJB Istočno Sarajevo se navodi da su pretresi na 14 lokacija izvršeni na osnovu naredbe Okružnog suda Istočno Sarajevo, i to na području općina Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale i Novi Grad, Kanton Sarajevo.

Tom prilikom pronađena je određena količina droge, vatrenog oružja i streljiva, eksplozivnih sredstava, određena količina novca, digitalna vaga, veći broj mobilnih telefona, te veći broj SIM kartica.

Slobode su lišene osobe čiji su inicijali B.S. i S.L. iz Istočne Ilidže i A.Š. i V.B. nastanjeni na podruučju Kantona Sarajevo, navodi Srna.

Zbog sumnje da su od ožujka do listopada vršili kupovinu i nabavku marihuane i prodavali je većem broju osoba na raznim lokacijama, B.S., S.L. i A.Š. su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predati Okružnom tužiteljstvu Istočno Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close