Intervenirali i specijalci

Uhićene 23 osobe u Širokom Brijegu: BBB došli izazvati navijačke nerede

Riječ je navijačkom sukobu Bad Blue Boysa i domaćih navijača iz Širokog, potvrđeno je iz policije.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 09. 2020. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset tri osobe su privedene nakon što su u Širokom Brijegu pokušali izazvati sukob između navijačkih skupina.

Kako javljaju čitatelji, 50-ak Bad Blue Boysa prvo je kod crkve napalo prolaznike, a onda su na dvoboj izazvali Škripare.

Međutim, brzom intervencijom specijalne policije skupina se razbježala po okolnim šumama, gdje je uslijedila akcija specijalne policije.

Dvadeset tri osobe su privedene, izdan im je prekršajni nalog radi remećenja javnog reda i mira te su deportirani na granicu s Hrvatskom, odakle su pristigli kako bi izazvali nerede.

Naselje Brig bilo je pod blokadom za vrijeme trajanja akcije.

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Široki Brijeg, Specijalne policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH spriječen je incident većih razmjera između pripadnika navijačke skupine "Bad Blue Boys" i navijačke skupine "Škripari", priopćio je u nedjelju županijski MUP.

Naime, u subotu oko 22 sata, policijski službenici PU Široki Brijeg došli su do saznanja da se u dijelu grada, na lokalitetu Brijeg, okupila veća skupina nepoznatih osoba, od kojih je dio s kapuljačama na glavama, a za koje su postojala saznanja da je riječ o navijačima GNK "Dinamo", pripadnicima navijačke skupine "Bad Blue Boys", koji su došli u Široki Brijeg s namjerom da izazovu fizički sukob s navijačima NK "Široki Brijeg", pripadnicima navijačke skupine "Škripari".

Odmah potom na navedeni lokalitet upućen je veći broj policijskih službenika uniformirane i kriminalističke policije PU Široki Brijeg i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHŽ-a, a ubrzo potom i Specijalna policija MUP-a ZHŽ-a. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su veću skupinu mlađih muških osoba s drvenim letvama i kamenjem u rukama. Policijski službenici istima su izdali zapovijed da odlože letve i kamenje i pođu s njima nakon čega je dio pripadnika skupine pobjegao u obližnju šumu.

Ukupno 22 osobe, od kojih 19 državljana Republike Hrvatske i 3 državljanina BiH, postupile su po zapovijedi te su privedene u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je nad njima izvršena prekršajna obrada nakon koje su im uručeni prekršajni nalozi – za počinjene prekršaje protiv javnog reda i mira (tuča, zapriječena novčana kazna od 400,00 KM) izrečene su im novčane kazne koje su isti odmah i platili, nakon čega su HR državljani u pratnji policije prepraćeni do graničnog prijelaza s RH u mjestu Gorica a državljani BiH pušteni na slobodu.

Policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje u cilju identificiranja i sankcioniranja ostalih počinitelja prekršaja, navodi se u priopćenju iz MUP-a ZHŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close