Autobus kosovskih registracija...

Policija objavila kako je došlo do nesreće autobusa u Slavoniji

Policija je opisala kako je došlo do nesreće u kojoj je poginulo 10 ljudi.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2021. u 20:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je danas objavila priopćenje o stravičnoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda u kojoj je desetero ljudi poginulo, a 15 ih je teško ozlijeđeno.

Nesreća se dogodila nešto nakon 6 sati ujutro. U autobusu kosovskih registracija je bilo 69 putnika.

Među poginulima je i jedan od vozača, koji u trenutku nesreće nije vozio.

Vozač koji je skrivio nesreću rekao je policiji da je na trenutak zaspao, piše Index.hr.

 

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti.

"Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske jutros u 6 sati i 19 minuta zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda, u kojoj je nekoliko osoba smrtno stradalo, dok je više ozlijeđeno.

Policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do 211. kilometra autoceste A3 vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu. Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici vatrogasnih postrojbi i društava radi izvlačenja tijela unesrećenih.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 30 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđene osobe su prevezene u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržane na daljnjem liječenju.

U vremenu od 7:40 dionicom autoceste A3 promet je bio zatvoren i preusmjeravan obilazno te je u 11:35 pušten jednom prometnom trakom.

U 10:40 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu", objavila je policija.

Kopirati
Drag cursor here to close