Smiljkovci

Policija još ne može objaviti podatke o počiniteljima i motivima petostrukog ubojstva u Makedoniji

Vijesti / Crna Kronika | 20. 04. 2012. u 10:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoje preliminarni zaključci o počiniteljima i motivima petostrukog ubojstva prošlog tjedna kod sela Smiljkovci nadomak Skoplja, ali oni za sada ne mogu biti objavljeni, u interesu istrage, priopćila je makedonska ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankulovska.

Tijela četvorice mladića, starosti između 18 i 20 godina, i 45-godišnjeg muškarca pronađena su 13. travnja u blizini vještačkog jezera u selu Smiljkovci nedaleko od Skoplja, a policija je utvrdila da su žrtve ubijene iz tri tipa vatrenog oružja i iz tri različita kuta, što ukazuje da je bilo više ubojica.

"Došli smo do određenih preliminarnih informacija, a postoje i pretpostavke o broju počinitelja. Međutim, u ovoj fazi nećemo objaviti te podatke, jer bi se time zločincima stavilo do znanja da je policija na njihovom tragu", rekla je jučer Jankulovska.

Ministarstvo unutarnjih poslova je pozvalo medije da se suzdrže od bilo kakvih nagađanja o tom stravičnom masakru, kao i od bilo kakve akcije koja bi mogla da dodatno raspiri međuetničke tenzije.

"Ne želim da špekuliram. Postoji mnogo opcija, ali objavljivanje prevelikog broja informacija moglo bi da koristi počiniteljima zločina", izjavila je Jankulovska, uvjeravajući građane da policija poduzima energične akcije u cilju rješavanja ovog slučaja i poručujući počiniteljima petostrukog ubojstva da ne mogu da izmaknu pravdi.

U ponedjeljak je ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo da je tamnocrveni automobil marke "opel omega", pronađen 10 kilometara od mjesta zločina, korišten u zločinu, da nije registriran u Makedoniji i da ima registarske pločice koje su skinute sa nekog drugog vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close