Malo brašna, malo novca...

Policija češlja predizborno 'čašćenje' iz proračuna

Glavni kantonalni tužitelj kazao je da se provjere vrše na osnovu anonimne prijave o utrošku proračunskih sredstava dodijeljenih udruženjima.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2019. u 14:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, po nalogu Kantonalnog tužiteljstva, zatražio je od Vlade BPK Goražde informacije i dokumentaciju u vezi s odlukama o isplati sredstava iz proračuna, od kojih je veći broj usvojen u izbornoj 2018. godini.

U Tužiteljstvu BPK ističu kako će nakon provjera biti donesena odluka o eventualnom otvaranju istrage.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP BPK Goražde, po nalogu kantonalnog tužiteljstva prikupljaju potrebne informacije i dokumente o trošenju sredstava iz kantonalnog proračuna.

''Riječ je o odlukama Vlade BPK o financiranju projekata pojedinih udruženja, zatim o troškovima prijevoza učenika u školskoj 2016./2017. i 2017./2018. godini te o podjeli brašna iz Direkcije robnih rezervi članovima Udruženja penzionera Goražde'', potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutarnjih poslova BPK-a.

Glavni kantonalni tužitelj Mirsad Bilajac kazao je Feni da se provjere vrše na osnovu anonimne prijave o utrošku proračunskih sredstava dodijeljenih udruženjima, kako bi se utvrdilo jesu li ona zaista utrošena u skladu s iskazanim potrebama.

''Postoje indicije da to nije urađeno u skladu s potrebama i zahtjevima, ali će predistražne radnje pokazati je li bilo nezakonitosti ili ne. U skladu s tim kantonalno tužiteljstvo donijet će odluku o provođenju ili neprovođenju istrage'', kazao je Bilajac.

Kopirati
Drag cursor here to close