Plavci

Policajci fingirali prometne nesreće

Vijesti / Crna Kronika | 13. 07. 2020. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva u Travniku, dokumentirali su krivičnadjela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana  340. stav 1, a u vezi sa  krivičnim  djelima ''Ovjera neistinitog sadržaja'' iz člana 375. stav 1. u sticaju sa krivičnim djelom „Prijevare“ iz člana 294. stav 1.  KZ F BiH.

Kako je navedeno, 10. srpnja su u sklopu navedenih aktivnosti, lišene slobode tri osobe i to policijski službenik koji obnaša dužnost zamjenika zapovjednika za promet PS Travnik, inicijala G.P. (1989.), državni službenik Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona, inicijala S.G. (1988.) i  D.A. (1988.), koji se sumnjiče da su se tijekom 2019. i 2020. godine u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi organizirali s ciljem fingiranja prometnih nesreća na području općine Travnik, na način da su po potrebi angažirali treće osobe koja su uz određenu novčanu naknadu sudjelovala u izvršenju navedenih krivičnih djela, radi osiguranja pravnih osnova za naplatu nepripadajuće štete od osiguravajućih kuća.

''Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te su G.P. i A.D. u zakonskom roku predani na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Srednjobosanskog Kantona, nakon čega je istima određen jednomjesečni pritvor, dok je osoba S.G. nakon kriminalističke obrade  po nalogu nadležnog tužitelja puštena na slobodu. Protiv osumnjičenih je podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužiteljstvu'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close