Banja Luka

Policajac osuđen za primanje mita

Prema presudi, Trbojević je kazneno djelo počinio 11. ožujka prošle godine oko 18 sati u Kostajnici, u blizini graničnog prijelaza.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 02. 2019. u 13:31 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajac Milan Trbojević je za traženje i primanje mita osuđen u Okružnom sudu u Banja Luci na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, koja se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneo djelo. 

Trbojević je osuđen na osnovu optužnice koju je protiv njega podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala. 

''Osim uvjetne, izrečena mu je i novčana kazna od 1.500 maraka, koju je dužan platiti u roku mjesec dana od pravosnažnosti presude. Ukoliko je u navedenom roku ne plati, Sud će narediti prinudno izvršenje. Novčana kazna može i da se zamijeni kaznom zatvora, a na način da se svakih 50 maraka zamijeni jednim danom zatvora'', pojasnili su u Okružnom sudu u Banja Luci. 

Dodali su da je od policajca oduzeta i imovinska korist u iznosu 50 eura, koju je dobio izvršenjem kaznenog djela. 

Prema presudi, Trbojević je kazneno djelo počinio 11. ožujka prošle godine oko 18 sati u Kostajnici, u blizini graničnog prijelaza. 

''On je tada, kao prometni policajac, zaustavio vozilo na raskrsnici Novi Grad – Kozarska Dubica – Hrvatska, te prilikom kontrole od vozača tražio i primio novac. Novac je tražio kako ne bi izdao prekršajni nalog vozaču, a što je bio dužan po zakonu'', navedeno je u presudi. 

Na tu presudu postoji mogućnost žalbe, javio je BIRN BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close