Tragedija

Pokopano sedam žrtava požara u Brčkom

Na području Brčkog prevladavala sablasna tišina, a na području distrikta na snazi je Dan žalosti. Također, Dan žalosti istim povodom proglašen je i u Federaciji BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 10. 2021. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokopano je sedam žrtava požara koji je prošlog vikenda zahvatio obiteljsku kuću u brčkom naselju Suljagića potok.

Suze i neizmjerna tuga na gradskom groblju Meraje.

Dženazi su prisustvovali članovi obitelji, prijatelji, rodbina i građani Brčkom, a ispred Ivica džamije obratio se glavni imam MIZ Brčko Mustafa ef. Goboljić. Kazao je da je ovo najtužniji dan u Brčkom i šire, poslije ratnih zbivanja, prenosi "Avaz". 

"Ovaj dan govori o veličini tragedije. Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, što suosjećate", kazao je ef. Goboljić.

Tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović je rekao da je u ovom teškom i tužnom trenutku budemo u vjeri.

"Mi moramo biti bliži jedni drugima, u selu, gradu, u obitelji, u dobru, ali i u zlu. Molim Boga da ovim merhumima podari džennet, a obiteljima sabur", kazao je ef. Fazlović.

Kobne subote smrtno su stradali Salihović Omer i Fahrija te Mirela Salihović i troje maloljetne djece nakon što je požar prouzrokovan navjerojatnije svijećama, jer zbog neimaštine nisu imali električne energije.

Četvrto dijete koje je imalo samo pet godina podleglo je u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon opeklinskog šoka u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Na području Brčkog prevladavala sablasna tišina, a na području distrikta na snazi je Dan žalosti. Također, Dan žalosti istim povodom proglašen je i u Federaciji BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close