Banja Luka

Poginuo lijepeći predizborne plakate

Vijesti / Crna Kronika | 05. 10. 2012. u 22:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Živko Marinković (50) iz Hrvaćana kod Prnjavora poginuo je u četvrtak navečer u prometnoj nesreći na magistralnom putu Prnjavor - Klašnice. Marinković je oko 20:30 lijepio predizborne plakate sa prijateljima, kada je na njega naletio kombi iveco beogradskih registarskih oznaka za čijim upravljačem je bio Nebojša Stupar (27) iz Banja Luke.

Kombi je, kako je potvrđeno, u vlasništvu beogradske tvrtke "Park". Očevici nesreće ispričali su da je Marinković sa prijateljima lijepio predizborne plakate na potporni betonski zid uz magistralni put.

"Marinković je zatim izašao na put i pisao nešto na njemu, kada ga je bukvalno pokupio kombi. Nesretni vozač zbog oštre krivine nije mogao primijetiti Marinkovića koji je bio na cesti", ispričao je očevidac nesreće koji je želio ostati anoniman.

Marinković je od teških ozljeda vitalnih organa i prijeloma preminuo na mjestu nesreće. Maja Đaković - Vidović, glasnogovornica Okružnog tužiteljstva Banja Luka, potvrdila je da je nesreća prijavljena oko 20:30, te da je očevid izvršen u prisustvu dežurnog tužitelja Gordane Lončar i prometne policije iz Prnjavora.

"Tužitelj je naložio da se poduzmu sve potrebne istražne mjere i radnje na utvrđivanju uzroka ove prometne nesreće, kao i da se urade sva potrebna vještačenja", dodala je Đaković - Vidović. Iz CJS Banja Luka je u petak priopćeno da je tijekom očevida utvrđeno da se kombi kretao iz smjera Prnjavora prema Klašnicama kada je udario u pješaka.

Mještani Hrvaćana pričaju da je pokojni Marinković prije nesreće sa društvom sjedio u lokalnoj kavani. Nakon što su se skupili krenuli su da lijepe plakate po selu i došlo je do nesreće. "Velika je to tragedija... Živko je bio dobar i vrijedan čovjek. Poznavao je svakoga, kao i mi njega. Živio je sa suprugom i sinom. Nije bio zaposlen i uglavnom su živjeli od poljoprivrede", ispričali su mještani Hrvaćana.

Kopirati
Drag cursor here to close