Tužiteljstvo

Podignuta optužnica za krijumčarenje migranata

Optuženi se tereti da je u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, sudjelovao u pokušaju ilegalnog prevođenja četiri migranta
Vijesti / Crna Kronika | 18. 12. 2018. u 14:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Al-Ali Ali Muhyi Huseina, rođenog 1980. godine u Bagdadu, državljanina Republike Hrvatske i Iraka, nalazi se u pritvoru. 

Optuženi se tereti da je u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, sudjelovao u pokušaju ilegalnog prevođenja četiri migranta, državljana R Turske, preko državne granice iz BiH u R Hrvatsku, s ciljem njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja u SR Njemačku. 

Kako se navodi u optužnici, optuženi je u listopadu 2017. godine, uz ugovorenu novčanu naknadu, a u cilju realizacije plana, trebao izvršiti prihvat migranata na teritoriju R Hrvatske, a nakon njihovog ilegalnog prelaska državne granice preko rijeke Gline, u čemu su spriječeni i lišeni slobode od ovlaštenih službenih osoba Granične policije BiH. 

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi.  Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close